Over mij

Mijn naam is Marthe. Omgaan met honden werd me met de paplepel ingegeven.  Al zo lang ik me kan herinneren, leef ik ermee samen.  Eerst waren er twee Dobermanns, Minos en Isis, rasechte waakhonden. Toen kwam Egorre, een Vizsla met een geweldig jachtinstinct en een peperkoeken hartje. Tegelijkertijd was er ook Nala, de eerste geadopteerde Mechelse Herder. Hierna kwam Nono in ons leven, de tweede Mechelse Herder die we adopteerden.

Vandaag de dag leef ik samen met een Rhodesian Ridgeback, Rollo. Hij is een stevige jacht-en waakhond met zijn eigen willetje maar met een onvoorwaardelijke liefde voor het gezin. En tot slot hebben we Zina, zij is een zachtaardige maar pittige Duitse Herder en is reeds de derde adoptiehond.

Allemaal verschillende honden, elk met hun eigen unieke karakter en achtergrond. Voortdurend wilde ik bijleren over hun manier van communiceren, over rassen en hun eigenschappen en over hoe je ze kan trainen. Ik besliste dan ook om tijdens mijn studie in de agro-en biotechnologie, met afstudeerrichting dierenzorg, extra opleidingen te volgen. 

Ondertussen besef ik dat je een hond eigenlijk zelfs niet hoeft te ‘trainen’, maar dat hij al perfect is zoals hij is. Het is nu dan ook mijn missie om baasje en hond op basis van respect en vertrouwen met elkaar te leren omgaan. Ik wil mijn inzichten met jullie delen over waarom een hond doet wat hij doet, wat hij hiermee wil vertellen en hoe je hierop kan inspelen. Zo creëren jullie een hechte band in een stabiele omgeving waarin zowel hond als baasje gelukkig samenleven.

Behaalde certificaten

- Hondengedragsbegeleider - hondenopvoeder
- Hondengedragsbegeleider - specialist probleemgedrag 
- Kinderbrein & hond
- Baby & hond
- Herplaatsing